Quote Jane


“There is a stubbornness about me that never can bear to be frightened at the will of others. My courage always rises at every attempt to intimidate me.” ― Jane Austen, Pride and Prejudice

donderdag 6 mei 2010

Jane Austen service held at Winchester Cathedral

A special service to mark the life of novelist Jane Austen has taken place at Winchester Cathedral where she is buried.
Austen lived in Steventon, near Basingstoke, in Southampton, and at Chawton, near Alton, before she died in Winchester in 1817 aged 41.
The service was attended by some of her descendants and a bible that belonged to her father was used.
A Jane Austen exhibition has also been opened at the cathedral.
The exhibits chart her lifelong connections with Hampshire.
Rebecca Smith, a descendant of the Austen family who attended the service, said she was very pleased with the exhibition.

"I know that people come to the cathedral for very many reasons, but one part of their pilgrimage will probably be to see where Jane is buried.

The service was attended by some of her descendants

"To have something more than just the gravestone, lovely as it is, and the brass plaque, I think is wonderful."

The house at Chawton is where Austen spent the last eight years of her life, and where she wrote most of her famous works about pre-industrial English society.

____________________________________________________

Afgelopen weekend is in de kathedraal van Winchester een speciale kerkdienst gehouden ter herinnering aan het leven van Jane Austen. De kathedraal, waar Jane is begraven en waar onlangs een permanente tentoonstelling is ingericht over haar leven, kon op een aantal bijzondere kerkgangers rekenen. Er waren namelijk ook nazaten van de grote Austen-familie aanwezig. Een van hen, Rebecca Smith, liet aan BBC News weten zeer verheugd te zijn met de tentoonstelling. “Ik weet dat mensen om verschillende redenen naar de kathedraal komen, maar een deel van hun pelgrimage zal er waarschijnlijk uit bestaan om het graf van Jane te bezoeken. Het is fantastisch om nu meer te kunnen zien dan alleen de grafsteen, hoe mooi die ook is.”

Ander kerknieuws met een vleugje Jane Austen: Het BBC programma Songs of Praise is aanstaande zondag te vinden in Bath. Het programma bezoekt de dienst in St. Swithin’s Church, waar de ouders van Jane Austen getrouwd zijn. Songs of Praise begint om 17.30 uur en wordt uitgezonden op BBC1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Austen werd geboren in Hampshire. Haar vader was een geestelijke. Het grootste deel van haar leven bleef zij in haar geboortestreek. Austen had zes broers en een oudere zuster, Cassandra, met wie zij zeer hecht was. Het enige onbetwiste portret van Jane Austen is een gekleurde schets die door Cassandra werd gemaakt en nu in de National Portrait Gallery in Londen hangt. In 1801 verhuisde de familie naar Bath. In 1802 werd Austen ten huwelijk gevraagd door de rijke Harris Bigg-Wither en zij stemde toe; de volgende dag deelde ze echter mee dat zij haar woord niet kon houden en trok haar instemming in. De reden hiervoor is niet bekend, maar Austen is nooit getrouwd. Na de dood van haar vader in 1805 woonden Jane, haar zuster en haar moeder daar nog verscheidene jaren tot zij in 1809 naar Chawton verhuisden. Hier had haar rijke broer Edward een landgoed met een plattelandshuisje, dat hij aan zijn moeder en zusters schonk (dit huis is tegenwoordig open voor het publiek). Zelfs nadat zij naam gemaakt had als romanschrijfster bleef zij in relatieve stilte leven, maar haar gezondheid ging sterk achteruit. Er wordt nu aangenomen dat zij de ziekte van Addison had, waarvan toen de oorzaak nog onbekend was. Ze reisde naar Winchester om behandeling te zoeken, maar stierf daar en werd begraven in de kathedraal.
Tot Austens beroemdste werk behoort de roman Emma. Het boek wordt vaak aangehaald vanwege de perfectie van vorm. Moderne critici blijven ook nieuwe perspectieven ontdekken op het scherpe commentaar van Austen betreffende de klasse van jonge, ongehuwde, aristocratische Engelse vrouwen in de vroege 19e eeuw.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fashion - Regency 1