Quote Jane


“There is a stubbornness about me that never can bear to be frightened at the will of others. My courage always rises at every attempt to intimidate me.” ― Jane Austen, Pride and Prejudice

woensdag 12 mei 2010

De Stichting Jane Austen Society Nederland

De Stichting Jane Austen Society Nederland, die op 14 april werd opgericht, heeft haar eerste activiteiten aangekondigd. In aansluiting op het zeer succesvolle regency-ball, dat door de initiatiefneemster van de stichting was georganiseerd, gaat de society een ‘Jane Austen Living History Group’ opstarten.

JASNL is bezig om, in 1e instantie puur voor het plezier, een kostuumgroep op te starten met liefhebbers van Jane Austen om gezamenlijk terugkerende activiteiten te ondernemen. Denk aan picknicks op landgoederen, samenkomsten op mooie locaties, bals etc. Voorwaarde hierbij is dat je een kostuum hebt en in het geval van meedansen op bals ook de dansworkshops die JASNL organiseert hebt gevolgd.

Ook organiseert de Society een schrijfwedstrijd onder de titel ‘Schrijf jij als Jane Austen?’ Deelnemers kunnen een eigen geschreven verhaal insturen, dat geïnspireerd is door of op het werk en leven van Jane Austen.

Meer informatie over de Jane Austen Living History Group en de schrijfwedstrijd vind je op de Hyve van de Jane Austen Society Nederland.
http://janeaustensocietynl.hyves.nl/?&pageid=AKVBO0AD5M0OS8G00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Austen werd geboren in Hampshire. Haar vader was een geestelijke. Het grootste deel van haar leven bleef zij in haar geboortestreek. Austen had zes broers en een oudere zuster, Cassandra, met wie zij zeer hecht was. Het enige onbetwiste portret van Jane Austen is een gekleurde schets die door Cassandra werd gemaakt en nu in de National Portrait Gallery in Londen hangt. In 1801 verhuisde de familie naar Bath. In 1802 werd Austen ten huwelijk gevraagd door de rijke Harris Bigg-Wither en zij stemde toe; de volgende dag deelde ze echter mee dat zij haar woord niet kon houden en trok haar instemming in. De reden hiervoor is niet bekend, maar Austen is nooit getrouwd. Na de dood van haar vader in 1805 woonden Jane, haar zuster en haar moeder daar nog verscheidene jaren tot zij in 1809 naar Chawton verhuisden. Hier had haar rijke broer Edward een landgoed met een plattelandshuisje, dat hij aan zijn moeder en zusters schonk (dit huis is tegenwoordig open voor het publiek). Zelfs nadat zij naam gemaakt had als romanschrijfster bleef zij in relatieve stilte leven, maar haar gezondheid ging sterk achteruit. Er wordt nu aangenomen dat zij de ziekte van Addison had, waarvan toen de oorzaak nog onbekend was. Ze reisde naar Winchester om behandeling te zoeken, maar stierf daar en werd begraven in de kathedraal.
Tot Austens beroemdste werk behoort de roman Emma. Het boek wordt vaak aangehaald vanwege de perfectie van vorm. Moderne critici blijven ook nieuwe perspectieven ontdekken op het scherpe commentaar van Austen betreffende de klasse van jonge, ongehuwde, aristocratische Engelse vrouwen in de vroege 19e eeuw.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fashion - Regency 1