Quote Jane


“There is a stubbornness about me that never can bear to be frightened at the will of others. My courage always rises at every attempt to intimidate me.” ― Jane Austen, Pride and Prejudice

dinsdag 29 augustus 2017

Life seems but a quick succession of busy nothings.


I found a very nice Dutch  blog about Victorian Times. myinnervictorian/jane-austen-quotes
 1. There are as many forms of love as there are moments in time.” – brieven.
 2. “Life seems but a quick succession of busy nothings” – Mansfield Park (1814).
 3. “Oh! I am delighted with the book! I should like to spend my whole life in reading it.” – Northanger Abbey (1817).
 4. “Which of all my important nothings shall I tell you first?” – brieven.
 5. “I will not say that your mulberry-trees are dead, but I’m afraid they are not alive.” – brieven.
 6. “When I fall in love, it will be forever.” – Sense and Sensibility (1811).
 7. “She denied none of it aloud, and agreed to none of it in private.” – Emma (1815).
 8. Run mad as often as you choose, but do not faint.” Mansfield Park (1814).
 9. “I speak what appears to me the general opinion; and where an opinion is general, it is usually correct.” Mansfield Park (1814).
 10. “Laugh as much as you choose, but you will not laugh me out of my opinion.” Pride and Prejudice (1813).
 11. “Every man is surrounded by a neighbourhood of voluntary spies.” Northanger Abbey (1817).

Austen werd geboren in Hampshire. Haar vader was een geestelijke. Het grootste deel van haar leven bleef zij in haar geboortestreek. Austen had zes broers en een oudere zuster, Cassandra, met wie zij zeer hecht was. Het enige onbetwiste portret van Jane Austen is een gekleurde schets die door Cassandra werd gemaakt en nu in de National Portrait Gallery in Londen hangt. In 1801 verhuisde de familie naar Bath. In 1802 werd Austen ten huwelijk gevraagd door de rijke Harris Bigg-Wither en zij stemde toe; de volgende dag deelde ze echter mee dat zij haar woord niet kon houden en trok haar instemming in. De reden hiervoor is niet bekend, maar Austen is nooit getrouwd. Na de dood van haar vader in 1805 woonden Jane, haar zuster en haar moeder daar nog verscheidene jaren tot zij in 1809 naar Chawton verhuisden. Hier had haar rijke broer Edward een landgoed met een plattelandshuisje, dat hij aan zijn moeder en zusters schonk (dit huis is tegenwoordig open voor het publiek). Zelfs nadat zij naam gemaakt had als romanschrijfster bleef zij in relatieve stilte leven, maar haar gezondheid ging sterk achteruit. Er wordt nu aangenomen dat zij de ziekte van Addison had, waarvan toen de oorzaak nog onbekend was. Ze reisde naar Winchester om behandeling te zoeken, maar stierf daar en werd begraven in de kathedraal.
Tot Austens beroemdste werk behoort de roman Emma. Het boek wordt vaak aangehaald vanwege de perfectie van vorm. Moderne critici blijven ook nieuwe perspectieven ontdekken op het scherpe commentaar van Austen betreffende de klasse van jonge, ongehuwde, aristocratische Engelse vrouwen in de vroege 19e eeuw.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Fashion - Regency 1