vrijdag 10 juni 2011

Thee en Jane Austen; de perfecte combinatie

Begin april verscheen bij Frances Lincoln Limited de tweede editie van het boek ‘Tea with Jane Austen’. Het boek is geschreven door de Amerikaanse Kim Wilson. Dit is het perfecte boek voor de ware theeleut en liefhebber van Jane Austen. Zittend in een comfortabele stoel met een geurend kopje thee naast je, voert het je langs de verschillende tijden van de dag waarop thee werd gedronken in Jane Austens tijd en krijg je water in je mond van de foto’s van alle lekkernijen die bij een kopje thee passen.

Het boek geeft een helder beeld van de geschiedenis, cultuur en gebruik van thee in de regency periode. De gebruikte foto’s zijn heel toepasselijk, er is veel aandacht besteed aan de vormgeving. Tevens worden regelmatig passages geciteerd uit Jane’s boeken en haar brieven die betrekking hebben op het drinken van thee. Ook komen haar tijdgenoten aan bod. En voor de keukenprinsen c.q. -prinsessen onder ons: er staan genoeg historische recepten in het boek die het mogelijk maken de regency thee cultuur letterlijk en figuurlijk te “proeven”.

Lees meer:  www.janeausten.nl

1 opmerking:

  1. Hi...Your post really got me thinking man..... an intelligent piece ,I must say. Get more information about Stag Hotels in Blackpool .

    BeantwoordenVerwijderen

JANE AUSTEN/ WEBSITES

Jane Austen

Jane Austen

trifle

trifle